Известие

Collapse
No announcement yet.

Жълта светлинка за бензина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Жълта светлинка за бензина

Привет съфорумници, знаете ли приблизително колко КМ ви остава когато светне жълтата светлинка, аз имам табло където показва TRAVEL DISTANCE, но мисля че не е верен. Днеска ми светна жълта светлинка но ми пишеше че мога да мина още 128 км. ... И другият ми въпрос е, светва ли червена светлина ?

Ами ако си карал като бабка точно преди да светне, трип компа си мисли, че горе-долу така и ще продължиш да караш и може и да е било почти вярно това дето го е показал... По принцип в Owner's Manual-a на колата (хартиената книга дето пише кое копче по таблото за какво служи и т.н.) си пише колко ЛИТРА гориво имаш в резервоара когато светне лампата "резерва", тоест сам можеш да си направиш грубата сметка още колко може да бръмчиш. На 156 ако не бъркам, това е 7 литра. Друг е въпроса колко е "полезно" за който и да било съвременен двигател да остава с една чашка гориво в резервоара (и бензиновите и дизеловите), но колата си е твоя, караш си я както те влече...

Comment

Колата ми е 147, може би си прав относно бабешкото каране защото гледам да пестя бензин, но колкото и да пестя за градско каране ми се вижда много 128 км. а за owners guide-a ми е на италиански и...

Comment

Е там има таблици дето пише резервата за различните двигатели колко е... Ако ще и на занзибарски да е, може да се ориентираш горе-долу

Comment

FUEL LEVEL GAUGE WITH
          RESERVE INDICATOR

This shows the amount of fuel left in the
          fuel tank.
          The warning light Kturns on to indicate that
          approx. 7 litres of fuel are left in the tank.
          ...
          --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
          sigpic

Comment

аз с моята 147 1.9 16в. Дизел като ми е светвала лампата изван градско съм минавал 140 километра на Галкане --6та с 100 не повече
            Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

7 литра, червена не става лампичката.
              Показаните ти 128 км, ще намаляват с по 2-3 за изминат километър, а може и с повечко в зависимост от режима на каране.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

И пак да напомня на хората, които си карат колите докато спрат от липса на гориво и си мислят, че така засичат нещо, че това не са жигули и лади и такъв тип каране може само проблеми да донесе на колата...

Comment

Working...
                X